Fasiliteter

Fasiliteter

Solsetra tilbyr en rekke ulike fasiliteter

Solsetra har en rekke fasiliteter for både barn, ungdom og voksne. Du har mange muligheter til å utfolde deg på, både innendørs og utendørs.

Stranden

Egen sandstrand ved vannet

Nede ved vannet som ligger rett foran setra så har vi to sandstrender som man kan bygge sandslott på eller bare ligge og nyte sola. Når det blir for varmt så kan du stupe ut i vannet for en herlig dukkert. Kanskje vil du se en ørret som vaker i vannet også eller noen ender som prøver å oppnå nærkontakt med fiskene.

Beach volleyball

Strandvolleyball

En av de mest populære innslagene på Solsetra er vår egen strandvolleyballbane i den offisielle størrelsen 8 x 16 meter. Her kan man ha det moro uansett om man er 4 eller 12 på banen.

Den største trampolina

Trampoliner

Vi har ekstra store trampoliner for deg som ønsker å utfolde deg fysisk med hopp og sprett.

Bassenget

Oppvarmet innendørs svømmebasseng

Bassenget er på 11 x 7 meter inne i tømmerbygningen på Solsetra og kan benyttes året rundt. Vannet holder en temperatur på 29 grader. Si ifra når du ønsker å benytte det så vil vi gjøre det tilgjengelig for deg. Vi har armringer og baderinger gratis tilgjengelig for barn.

Spillrom

Ønsker du et flashback tilbake til flipperspillenes høydetid på 90-tallet så har vi en rekke flippermaskiner å tilby deg. Disse er gratis og spille på. I tillegg har vi et bordtennisbord for deg som liker dette.

Internettilgang

Trådløst internett er gratis tilgjengelig på Solsetra.

Biblioteket er et naturlig samlingssted

Bibliotek

På biblioteket kan du unne deg litt kos foran peisen, lese en god bok eller spille kort eller brettspill. Det aller meste av musikk er også tilgjengelig i biblioteket. Be om å få låne fjernkontrollen til det digitale anlegget så kan du nyte den musikke du liker best. I tillegg har vi en stor samling med barnebøker og tegneserier for lesehester.

Turmuligheter

Turmuligheter

Det finnes gode turmuligheter i området rundt Solsetra. Be om en beskrivelse av veier og stier som finnes så kan du legge ut på en kort eller lengre spasertur og høre skogens ro. Vi har telt og soveposer til utlån om du ønsker å legge ut på en lengre tur. Ønsker du niste på turen, så kan du bestille dette på kjøkkenet.

Flyt på vannet med bademadrasser eller kajakker

Kajakkpadling

Vi har mange flotte sit-on-top kajakker som er tilgjengelig for Solsetras gjester. Disse kan benyttes på vannet som ligger rett foran setra.

Dyrene

Dyrestell

Du møter fire hunder på Solsetra. Her kan du lære om hundestell, dressur eller rett og slett bare kose med dem.

Hønene på Solsetra

Kjøkkenet

Kjøkkenet er selve hjerte på Solsetra. Her lages all maten, men vi har også bakedager og mye mer for både små og store.

Spisesalen

Kino

Når vi har vært ute med masse aktiviteter en lang stund så hender det seg vi setter oss alle ned og koser oss med en god film i filmstua med stor skjerm og surround lyd.

Kreativt rom

Solsetra avholder kreativt rom hvor man kan få inspirasjon til å utfolde sine kreative evner via tegning, maling, musikk og mye mer.

Samlingsrom

Avslapningsrom

Vi har også et eget rom som egner seg veldig godt for store og små samlinger samt et eget rom for avslapning, meditasjon og healing.

Kurs og samlinger

Kurs og samlinger

Noen ganger hvert år så avholder Solsetra ulike kurs og samlinger som gir god personlig utvikling og inspirasjon til en bedre hverdag.

Overnatting

Overnattingsmuligheter

Stallen på Solsetra er blitt pusset opp for flere overnattingsmuligheter. Her finner du Vikingstua som består av ei lita peisestue med tre tilhørende soverom. Ellers finner du noen rom i Solsetra som også er tilgjengelig for overnatting ved behov.

Scenen

Ridebane

Solsetra har egen ridebane på størrelsen 20 x 40 meter som vi benytter primært til slåball og lignende leker.

Firehjulingen

Firehjuling

Solsetra har en firehjuling som er utrustet med belter om vinteren. ATV’en benytter vi til turer, snørekjøring og terrengløypa vår under trygge forhold.

Aking

Aking

I nærheten av Solsetra så finner du gamleveien eller «kanonløypa» som vi pleier å kalle den. Dette er en fantastisk adrenalinskapende akebakke som er til stor glede for både små og store om vinteren.

Scenen

Scene

Nede ved stallen har vi fått satt opp en egen scene hvor det er rikelig med plass for publikum til å kose seg med musikkinnslag, fremføringer, teater eller andre oppvisninger som kreative barn, ungdommer og voksne måtte finne på.

Scenen