Medisinhjulet på Solsetra april 2014

Post

Lørdag 26. - søndag 27. april 2014

Medisinhjulet på Solsetra

Medisinhjulet er et kurs hvor en gammel indiansk filosofi blir brukt som et ”kart” for lettere å navigere gjennom livsprosesser, – fra problem til løsning.

Hele ideen er at vi flytter tankene fra hodet og ned på et fysisk plan. På denne måten blir prosessene mer forpliktende og enklere å begripe. Det finns mange forskjellige utgaver av et medisinhjul, men de har stort sett den samme grunntanke. Den varianten vi skal benytte er en filosofi som dels tilhører den nordamerikanske og dels den inuittiske kultur.

Medisinhjul blir ofte brukt som mal for urtedyrking.

Deltakerne deltar i plassering av i alt 20 stk stener i en sirkel på bakken, hvor hver sten har en bestemt symbol og hensikt, og hvor hver himmelretning tilsvarer retninger i livet. Vi gjennomgår ulike eksempler på bevegelser i Medicine Wheel, fra et tenkt problem til en konkret løsning.

Vi vet alle svarene i oss selv, og denne arbeidsmetoden er med på å hente frem de svarene vi har bruk for. Mange har vel opplevd at selv om vi ”vet” hvordan vi skal sette valg ut i livet, så er det ikke like lett å omskape ideene til handlinger. Ved bruk av medisinhjulet ”tvinges” vi til å foreta oss noe, og et hvert steg i en eller annen retning er bedre enn passiv betraktning.

Ved å benytte et medisinhjul vil vi oppleve at vi skaper kraft i det. Dette skjer fordi bruken er en hellig handling, og dette skaper derfor et hellig punkt, akkurat som en bestemt plass i naturen som vi oppsøker gjentatte ganger.

Velkommen skal du være!

Instruktør

Leif Havik er fra Trondheim og livnærer seg på å reise rundt omkring i Norge og Sverige og holder kurser; meditasjonskurser, selvutviklingskurser og kurs for å bevisstgjøre «vårt indre barn». I tillegg avholder han kanalisering av en gammel energi som er kjent som «Iliuka» samt at han holder trommereiser, det vil si en meditativ reise til trommens vibrasjoner.

Iliuka har en antatt opprinnelse fra Tibet for omtrentlig 40000 år siden. Han har derimot også talt om tider før denne tidsepoke, blant annet fra Atlantis, Lemuria, og Pleiadene. Det eksisterte en gang i fjern tid, et velutviklet samfunn i Tibet kalt Kobatel. Dette var nærmest et senter eller en by. I dag finnes visstnok ruiner av dette.

Seremoniplassen på Solsetra

Når

Lørdag 26. april til søndag 27.4. 2014. Lørdag er fra kl 10:00 – 18:00 og søndag er fra kl 10:00 – 16:00.

Kurset inkluderer en teoridel og en utedel hvor medisinhjulet bygges og benyttes.

Hvor

Kurset avholdes på Solsetra i Elverum, ca. 2 timer nord for Oslo. Se vår veibeskrivelse til Solsetra for bil, buss, tog og fly.

Pris

Kurset koster kr 2.100,- pr. person. Dette inkluderer kurskompendie samt overnatting fra lørdag til søndag med lunsj og middag lørdag samt frokost og lunsj søndag.

Ønsker du overnatting fra fredag så er det kr 400,- som inkluderer frokost lørdag. Det serverer ikke middag fredag. Om du ønsker middag søndag så koster det kr 200,-.

Påmelding

For påmelding til kurset, send en e-post til Post@Solsetra.no eller ring/sms Frank Aune på tlf 40008020. For detaljer angående kursets innhold, kontakt kursinstruktør Leif Havik på tlf 45600802 eller e-post lhavi@online.no.

Spesifiser i påmeldingen om du ønsker overnatting fra fredag, middag søndag eller deltakelse på Iliukarådet på søndag 27.4. 2014 kl 18:00.

Ta med

Husk og ta med: Skrivesaker, campingstol/sitteunderlag, eventuelt mellommåltid, varme klær, badehåndkle og eventuelt badetøy.

Solsetra

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.